Aktuelt

Byggenæringens klimapris nominasjon til DARE2C prosjektet

Dr.techn. Olav Olsen er sammen med SINTEF, NTNU, Heidelberg Materials, HYDRO, Overhalla Betongbygg, Oshaug Metall, Christie & Opsahl, Sika og Nordic Office of Architecture som en av 3 sterke kandidater nominert til Byggenæringens klimapris for arbeidet med utvikling betong der mer enn halvparten av sementen er erstattet av bindere som leire eller vulkansk glass.

Les mer...

Espern bru på Hamar tar form!

Espern bru på Hamar blir selve porten til en helt ny bydel, og vil åpne store områder ned mot Mjøsa.

Les mer...

Fremtidens flytende konstruksjoner

Denne uken holder vi innlegg på Marinteknisk Selskaps sin fagkveld om havvinde. En sentral og viktig møteplass for alle som jobber med og har interesse inn mot den tekniske siden av maritim næring. 

Les mer...

Stor interesse for norsk masteroppgave på HYDRO 2023

En av verdens største konferanser innenfor vannkraft, HYDRO 2023, ble i midten av oktober avholdt i Edinburgh. Konferansen samler mer enn 1100 delegater fra hele verden innefor sitt fagområde, og er en annerkjent internasjonal møteplass for alle som jobber inn mot vannkraft og vannressurser. 

Les mer...

Forsterkninger i Region Midt

Erfarne og dyktige kollega Arve Dalseth tar over ledelse av seksjon Byggeteknikk ved kontoret vårt i Trondheim. Hans brede erfaring fra små og store prosjekteringsoppdrag for private og offentlige oppdragsgivere, samt hans erfaring fra tverrfaglig samarbeid gjør Arve til en svært god kandidat for oppgaven. 

Les mer...

Besøk oss på Havvindkonferansen 2023

I regi av Norwegian Offshore Wind arrangeres den årlige Havvindkonferansen i Oslo tirsdag 17.oktober. Konferansen har etablert seg som en viktig møteplass for aktørene i havvindbransjen og Dr.techn. Olav Olsen stiller i år med egen stand.

Les mer...

Vi gratulerer Oslo kommune med flotte Voldsløkka skole og kultursenter

I år var det mange Oslo-elever som kunne glede seg over skolestart i det flotte bygget på Voldsløkka. Topp moderne undervisningsarealer og flere tilknyttede arealer for musikk, gaming, dans, teater, kunst og andre aktiveter. Bygget er den første skolen i Norge med plusshusstandard.

Les mer...

Fremtidens brukonstruksjon er bygget i leire med aluminium som armering

En verdenssensasjon har sett dagens lys i vakre Grødalen i Sunndalsfjella. Flere års forskningsarbeid hos Sintef og NTNU med en rekke industripartnere kunne stolt vise frem pilotprosjektet, en bru for tillatt 8 tonn aksellast hvor leire og aluminium har erstattet tradisjonell sement og stålarmering. 

Les mer...