Aktuelt

Dette kan bli verdens lengste aluminiumsbro

Aluminium er fremtidens brobygningsmateriale. Sammen med et forskningsteam bestående av Hydro, Leirvik, Statens vegvesen, NTNU og  SINTEF kan vi nå presentere resultatene av et pågående FoU prosjekt. Krysningen av Hordfast, som inngår i fergefri E39, vil med denne metoden gi lavere kostander og Co2-utslipp, redusert vedlikehold og vil kunne bli en flere tusen tonn lettere bro. 

Les mer...

Er du vår nye rådgiver innen Dam og vassdrag?

Vi søker en naturglad, faglig sterk og løsningsorientert kollega til jobb i vårt Dam og vassdragsteam. Du må trives med å ha ansvar for å lede prosjekter, løse tekniske utfordringer på høyt nivå, og delta i markedsaktiviteter, og i denne rollen vil du være involvert i planlegging, prosjektering og oppfølging av vassdragsanlegg, flomkartlegginger og flomsikringstiltak.

Les mer...

CFD-modell for å undersøke flomavledningskapasitet

Dr.techn. Olav Olsen har i høst jobbet med å bygge opp en CFD-modell av dammen ved Hellefoss Kraftverk. Modellen skal brukes til å undersøke mulige tiltak for å øke flomavledningskapasiteten.

Les mer...

Julehilsen og nyhetsbrev 2020

I denne julehilsenen oppsummer vi et lite knippe av de mange spennende oppdragene vi har arbeidet med i 2020.  Vi vil takke alle kunder,  bransjeaktører og venner for samarbeidet i året som har gått og ønsker dere alle en velfortjent og god juleferie og et fremgangsrikt 2021!

Les mer...

Stort tverrfaglig samarbeidsprosjekt innen havvind

Tidligere i desember ble det annonsert fra Olje og energiminister Tina Bru at Forskningssenteret for miljøvennlig energi (FME) NorthWind blir støttet med tilsammen 120 millioner over 8 år. NorthWind skal bidra til lønnsom norsk eksportindustri innen havvind, nye grønne jobber, og vindkraft som respekterer natur og mennesker. 

Les mer...

Stor aktivitet på byggeplass - Ulven B4 er i gang!

Team Veidekke DA er nå i gang med grunnarbeider på byggetrinn B4 på Ulven. Det skal bygges 182 leiligheter fordelt over 14800m2 BRA på Ulven i Oslo.  Dr.techn. Olav Olsen har ansvar for byggeteknisk og geoteknisk prosjektering.

Les mer...

Vi gratulerer Nora R. Fjøsne med Nyskapingsprisen 2020

Nyskapingsprisen - DEN FRIE TANKE - deles normalt ut i forbindelse med BM-dagen på NTNU. I år ble prisen delt ut digitalt i forbindelse med årsmøte i Næringslivsringen. Årets pris tildeles Nora R. Fjøsne, for hennes arbeid med å analysere hydrologiske, tekniske, økonomiske og miljømessige forhold omkring "Retrofitting" av eksisterende vannforsyningsdammer til vannkraftproduksjon.

Les mer...

Dr.techn. Olav Olsen blir en del av Artelia Group

Som en del av Olav Olsens utviklingsstrategi, tar vi nå fatt på et nytt og spennende kapittel med Artelia Group. Sammen vil vi bygge et sterkt rådgivermiljø som vil bli mer attraktivt for våre oppdragsgivere, samarbeidspartnere og ansatte både i Norge og internasjonalt.

Les mer...
« Forrige 1 2 3 4 5