Forretningsområder

Aktuelt

Samfunnsnyttig og viktig prosjekt med stor teknisk kompleksitet

En buet flytebro er beste løsning for kryssingen av den 550 meter dype Bjørnafjorden mellom Tysnes og Os. Det ene av de to prosjektteamene som har jobbet frem anbefalingen har vært styrt fra vårt kontor på Lysaker.  

Les mer...

Høstens fineste fjelltur for spreke og glade kollegaer vel gjennomført

Været var usikkert og vinden blåste friskt da vi startet turen ved Geiteryggtunnellen fredag, og det så ikke lovende ut med hensyn på resten av turen. Men det snur raskt på fjellet, og det fikk vi oppleve på turen fra Geiterygghytta til Finse.

Les mer...

Vellykket sensommertreff i Trondheim

Tusen takk til alle deltagere på vårt arrangement "TEKNOLOGI-NÆRING-SAMFUNN" i Trondheim denne uken.  Trondheim viste seg fra sin beste side og våre inviterte kunder og samarbeidspartnere koste seg med spennede innlegg fra engasjerte og kunnskapsrike foredragsholdere.

Les mer...

i4offshore Nyhetsbrev Sommer 2019

https://i4offshore-project.eu/newsletters/

Les mer...

Møt det nye styret i Dr.techn.Olav Olsen AS

Det nye styret i Olav Olsen har hatt sitt første møte. Tidligere styremedlem Vibecke Hverven har overtatt styreledervervet og med på laget har vi også oljenestor Torstein Sanness.

Les mer...

Nytt byggetrinn i Bispevika B8a

Detaljprosjektering av byggetrinn «B8a» i Bispevika er nå igang. Kvartalet blir på ca. 33 000 m², inkludert kjeller, og skal romme 264 leiligheter. Som for de tidligere byggetrinnene, B2 og B6a, er fundamenteringsforholdene svært vanskelige. Nytenking må derfor til for å fundamenter byggene på en rasjonell måte.

Les mer...

Framtidens løsning for fiskeoppdrett

Stadionbassenget er et tett oppdrettsbasseng for laks,  som på en trygg og sikker måte tar vare på fiskevelferd og bærekraft.

Les mer...

Omfangsrikt prosjekt i Sør-Sverige - Kronetorp Park

Vi er i gang med vårt tredje byggetrinn i prosjektet Kronetorp Park i Sverige. Kronetorp Park ligger i Burlöv kommun, mellom Malmö og Lund. Vårt første og tredje byggetrinn omhandler boliger, mens vårt byggetrinn nr 2 var kombinert barnehage (plan 1) og boliger (plan 2 til 4).

Les mer...

Inkluderende arbeidsgiver med høyt faglig og sosialt innhold!

Vi fortsetter vår positive trend og ekspanderer. I 2018 ansatte vi 11 nye sivilingeniører og ingeniører i Olav Olsen. Markus Johannessen, nyutdannet sivilingeniør, er en av våre nye kollegaer som sammen med 6 andre ny-utdannede startet sin arbeidskarriere i Olav Olsen i 2018. Han sier han har funnet seg vel til rette i et spennende og inkluderende kompetansemiljø hos Olav Olsen, og kunne ikke drømt om en bedre mottagelse enn den han fikk.

Les mer...

Kan den norske dugnadsånden passe inn i tunge internasjonale bransje- og fagmiljøer?

Ja, det mener en engasjert og entusiastisk Tor Ole Olsen i Dr.techn.Olav Olsen. Presidenten i fib ønsker mer åpenhet, mer innovasjon og tettere samarbeid mellom teori og praksis. Etter 2 år som Deputy President tok han 1.januar i år over det prestisjetunge vervet som president i den internasjonale betongforeningen – fib (Fédération International de Béton) 

Les mer...
« Forrige 1 2 3