Aktuelt

Vi gratulerer Øvre Eiker kommune med ny og flomsikker dam for Hoensvannsløken

​Dam Hoensvannsløken (rett vest for Hokksund) er nå ferdig rehabilitert. Dr.techn. Olav Olsen har prosjektert dammen og bistått oppdragsgiver i byggefasen. Den opprinnelige dammen fra 1917 bygd i sement og stein hadde utspilt sin rolle og er nå erstattet av en ny og flomsikker dam. 

Les mer...

Fiberarmering og bærekraftige konstruksjoner!

Onsdag 16. september deltok Sindre Sandbakk fra Olav Olsens avdeling i Trondheim på lunsjseminar hos Norconsult hvor målgruppen var rådgivere og arkitekter. Tema for lunsjseminaret var: "Design, Prosjektering og Beskrivelse av Bærekraftige betongkonstruksjoner"   

Les mer...

Ny leder for forretningsområde Offshore olje & gass

Lars Laukeland er fra starten av september ny leder for forretningsområde Offshore olje & gass i Dr.techn. Olav Olsen. 

Les mer...

Dr.techn. Olav Olsen har signert kontrakt med SAREN B.V. for Arctic LNG 2

Dr.techn.Olav Olsen (OO) signerte tidligere i år kontrakt med SAREN B.V. for ingeniørtjenester knyttet til verdens største LNG GBS. GBSene som skal bygges er en del av tre LNG tog med en kapasitet på 6.6 mtpa LNG hver og minst 1.6 mtpa kondensat.

Les mer...

Stort infrastrukturprosjekt forbedrer InterCity-forbindelsen på Østlandet

Sandbukta-Moss-Såstad-prosjektet gir økt kapasitet for både passasjerer og gods, og gir samtidig bedre jernbanetilbud til innbyggere på Østlandet. Prosjektet er en del av Bane NORs InterCity- oppgradering, som inkluderer 270 km nye dobbeltspor i den sydøstlige delen av Norge.

Les mer...

Takk for nå til våre dyktige sommerjobbere

Sommeren 2020 har på mange måter vært spesiell. Det har alle i Norge erfart, og hardest har det kanskje gått ut over skoleelever, studenter og nyutdannede som har stilt bakerst i køen i et vanskelig arbeidsmarkedet. Det var derfor svært gledelig å kunne tilby 7 studenter sommerjobber hos oss som planlagt.

"Vi deltar hvert år på ulike bedriftsarrangementer og messer i regi av akademia, og skaper interesse for Dr.techn.Olav Olsen som en attraktiv og konkurransedyktig arbeidsplass" sier Erik B. Holm, ansvarlig for teknologi og teknologiutvikling og forteller videre at det ofte er her mye av rekrutteringen til neste års sommerjobb hos oss skjer.

Les mer...

Sommerhilsen

I de spesielle månedene vi har vært gjennom har vi erfart at teknologi – og god kommunikasjon (!) - har gjort det mulig å gjennomføre store og små oppdrag og prosjekter på en tilnærmet normal måte. «Teknologi skaper muligheter» er en del av vårt DNA. Gjennom ulike samhandlingsplattformer har vi, som resten av Norge, opprettholdt god kontakt med hverandre, våre kunder og våre samarbeidspartnere. Samtidig har vi høstet verdifulle erfaringer som vi vil bruke til å utvikle oss videre.

Les mer...

Kranselag for svømmeanlegget på Rud

Onsdag denne uken ble det gjennomført kranselag i to runder med godt tilrettelagt coronatiltak for det flotte svømmeanlegget på Rud i Bærum.  Bygget stod ferdig med vegger og tak allerede i april, men på det tidspunktet var det ikke forskriftsmessig å gjennomføre den tradisjonelle markeringen. 

Les mer...