Aktuelt

Her seiler Oasis of the Seas under Nordfjordbrua!

E39 går gjennom Stad og Gloppen kommune og krysser fjorden med fergeforbindelse mellom Anda og Lote. Gloppen og Stad kommune har sammen med selskapet Nordfjordbrua AS og næringslivet i regionen i mange år jobbet med planer for en ferjefri kryssing.

Les mer...

Møt oss på BM-dagen digital tirsdag 16.februar

Tirsdag neste uke er vi online med stand på BM-dagen. Bygg- og miljødagen (BM-dagen) er et arrangement for studenter, næringsliv og ansatte ved NTNU. BM-dagen arrangeres vanligvis hver høst, den første tirsdagen i november, men pga korona har dagen i år blitt flyttet og digitalisert.

Les mer...

Den nye ishallen på Risenga i Asker tar form

Byggingen av Risenga ishall i Asker er godt igang med planlagt ferdigstillelse i starten av 2022 for at Frisk Asker, med sitt eliteserielag, juniorlag og breddeidrett, Asker skøyteklubb og Asker kunstløpklubb vil kunne ta i bruk den nye arenaen.

Les mer...

Dette kan bli verdens lengste aluminiumsbro

Aluminium er fremtidens brobygningsmateriale. Sammen med et forskningsteam bestående av Hydro, Leirvik, Statens vegvesen, NTNU og  SINTEF kan vi nå presentere resultatene av et pågående FoU prosjekt. Krysningen av Hordfast, som inngår i fergefri E39, vil med denne metoden gi lavere kostander og Co2-utslipp, redusert vedlikehold og vil kunne bli en flere tusen tonn lettere bro. 

Les mer...

Er du vår nye rådgiver innen Dam og vassdrag?

Vi søker en naturglad, faglig sterk og løsningsorientert kollega til jobb i vårt Dam og vassdragsteam. Du må trives med å ha ansvar for å lede prosjekter, løse tekniske utfordringer på høyt nivå, og delta i markedsaktiviteter, og i denne rollen vil du være involvert i planlegging, prosjektering og oppfølging av vassdragsanlegg, flomkartlegginger og flomsikringstiltak.

Les mer...

CFD-modell for å undersøke flomavledningskapasitet

Dr.techn. Olav Olsen har i høst jobbet med å bygge opp en CFD-modell av dammen ved Hellefoss Kraftverk. Modellen skal brukes til å undersøke mulige tiltak for å øke flomavledningskapasiteten.

Les mer...

Stort tverrfaglig samarbeidsprosjekt innen havvind

Tidligere i desember ble det annonsert fra Olje og energiminister Tina Bru at Forskningssenteret for miljøvennlig energi (FME) NorthWind blir støttet med tilsammen 120 millioner over 8 år. NorthWind skal bidra til lønnsom norsk eksportindustri innen havvind, nye grønne jobber, og vindkraft som respekterer natur og mennesker. 

Les mer...

Stor aktivitet på byggeplass - Ulven B4 er i gang!

Team Veidekke DA er nå i gang med grunnarbeider på byggetrinn B4 på Ulven. Det skal bygges 182 leiligheter fordelt over 14800m2 BRA på Ulven i Oslo.  Dr.techn. Olav Olsen har ansvar for byggeteknisk og geoteknisk prosjektering.

Les mer...