Forretningsområder

Aktuelt

6500 km har gitt 20 mennesker synet tilbake

Hver vinter gjennomfører vi en sykle til jobben konkurranse,  kalt OO-winterchallenge. For hver kilometer, enten på beina, på sykkel eller rulleski til og fra jobb, genereres det 1 krone som uavkortet går til et veldedig formål.

Les mer...

CFD - Computational Fluid Dynamics

Dr.techn. Olav Olsen har nylig etablert et miljø for CFD (Computational Fluid Dynamics). Med et team av ingeniører med flere doktor- og mastergrader innen marin teknikk og strømningsteknikk leverer vi nå detaljerte numeriske beregninger i 2D og 3D for simulering av bølge-, væske- og gasstransport gjennom løsning av Navier-Stokes-ligningene. Dette gjør oss i stand til å predikere laster, strømningsmønstre og termiske effekter som ligger nærmere virkeligheten og har høyere nøyaktighet enn ved bruk av tradisjonelle metoder. Slik vil CFD kunne utvide mulighetene der tekniske standarder og forskrifter i dag kan virke begrensende.

Les mer...

Styrket fagmiljø for geoteknikk

Faglig vekst er nøkkelen til samlet suksess, og vi er stolte over at vi nå kan tilby et komplett og styrket fagmiljø for geoteknikk i Dr.techn.OlavOlsen. Innenfor alle våre forretningsområder tilbyr vi nå geoteknisk rådgivning og prosjektering.

Les mer...

Kompetanseutvikling fra første dag!

Dr.techn.Olav Olsen har hatt et år med god vekst og positiv utvikling i 2019. Vi har gjennom året ansatt 17 nye medarbeidere, nyutdannede og erfarne, fordelt på Lysaker og Trondheim.

Les mer...

Områdeløft Trosterud og Haugerud, bydel Alna i Oslo

Undervisningsbygg er i gang med detaljregulering av Haugerud – Trosterud. Reguleringen gjelder ny barneskole, ny ungdomsskole, flerbrukshall og allmenning. Utbyggingen er en del av Oslo kommunes områdesatsning på Groruddalen, hvor nærmiljøkvaliteter i utsatte områder skal styrkes og utvikles, og bidra til et mer inkluderende lokalsamfunn.  Arbeidet skjer i samarbeid med staten.

Les mer...

Vi søker erfaren sivilingeniør/ingeniør til vår avdeling i Trondheim

Vi søker erfaren sivilingeniør/ingeniør, som kan ta ansvar for prosjektledelse og løse tekniske utfordringer på høyt nivå.

Les mer...

Rammeavtale med Statens vegvesen for ferjefri E39 i Møre og Romsdal

Arbeidsfellesskapet Dr.techn.Olav Olsen AS og Norconsult med underleverandører signerte denne uken rammeavtale med Statens vegvesen  for utredning av ferjefrie kryssinger på E39 i Møre og Romsdal.

Les mer...

Fiberarmert betong - Dimensjonering og anvendelse i henhold til NB38

Noen er skeptiske til fiberarmert betong, mens andre lovpriser mulighetene fiberarmering i betongkonstruksjoner gir. Sindre Sandbakk fra Dr.techn.Olav Olsen har gjesteforelest på to arrangementet i fagmiljøet

Les mer...

Vi ønsker telemarkutøverer Kaja lykke til på landslaget i kommende sesong!

Telemarksporten er ikke den største vinteridretten i Norge, men den regnes nok av de aller fleste som den "norskeste". Vi gleder oss over å følge Kaja Bjørnstad Konow på veien videre sammen med landslaget og se henne forhåpentligvis på pallplassering med vår logo på brystet.

Les mer...

Vellykket installasjon av WaveRoller

Vi gratulerer AW Energy med installasjon av den innovative og spennende WaveRoller-teknologien i Portugal 25. oktober. Olav Olsen er stolt over å ha designet det “selvinstallerende” betongfundamentet for WaveRoller-enheten. Det har vært et spennende prosjekt med krav til innovativ tenking og tett fokus på kostnader og gjennomførbarhet.  Betongfundamentet er robust og enkelt og kan installeres og fjernes uten kranfartøyer eller lektere. Det er selvflytende under transport og installeres ved å fylle sjøvann i en kontrollert operasjon.  Fjerning er omvendt av installasjon, ved å pumpe luft inn i strukturen vil den flyte opp av seg selv.

Les mer...
« Forrige 1 2 3 4