Aktuelt

Gode og spennende presentasjoner på Teknologidagene og Norsk Betongdag

Dr.techn. Olav Olsen gjorde seg bemerket med hele 3 innlegg på Statens Vegvesens Teknologidager i Trondheim 23. oktober. Et av innleggene var i en felles sesjon med Norsk Betongdag, der vi også var representert med møteleder og fasilitator. Tema for presentasjonene var “Aluminium – for use in bridge girders – a case study on Langenuen (south of Bergen)”, “Renewable energy enabled by concrete (marine constructions)” og “The Bjørnafjord crossing: Floating bridge- Concept development and selection process”.

Les mer...

Dameksperter prosjekterer ny dam Munkebotsvatn

Arbeid med rehabilitering av dam Munkebotsvatnet for Bergen kommune skal gjenopptas etter dambrudd på fangdammen i august 2018.  Dr.techn. Olav Olsen AS er tildelt oppdraget med prosjektering av den nye dammen og kontrakten ble signert torsdag 17. oktober 2019.

Les mer...

Rehabiliteringen av Frøhvelvet er ferdig

Arbeidet med å rehabilitere frøhvelvet har pågått siden 2016, og ble mandag overlevert landbruks- og matdepartementet. Statsråd Olaug Vervik Bollestad foresto den høytidelige åpningen sammen med administrerende direktør i Statbygg, Harald Nikolaisen.

Les mer...

Kostnadseffektiv og miljøvennlig havvindsteknologi

Dr.techn. Olav Olsen AS har vært sentral i utviklingen av  Norge som olje- og gassnasjon, særlig gjennom viktige roller i Condeep-prosjektene. Basert på unik kompetanse og erfaring har selskapet utviklet konsepter og teknologi for flytende  havvind.

Les mer...

Samfunnsnyttig og viktig prosjekt med stor teknisk kompleksitet

En buet flytebro er beste løsning for kryssingen av den 550 meter dype Bjørnafjorden mellom Tysnes og Os. Det ene av de to prosjektteamene som har jobbet frem anbefalingen har vært styrt fra vårt kontor på Lysaker.  

Les mer...

Høstens fineste fjelltur for spreke og glade kollegaer vel gjennomført

Været var usikkert og vinden blåste friskt da vi startet turen ved Geiteryggtunnellen fredag, og det så ikke lovende ut med hensyn på resten av turen. Men det snur raskt på fjellet, og det fikk vi oppleve på turen fra Geiterygghytta til Finse.

Les mer...

Vellykket sensommertreff i Trondheim

Tusen takk til alle deltagere på vårt arrangement "TEKNOLOGI-NÆRING-SAMFUNN" i Trondheim denne uken.  Trondheim viste seg fra sin beste side og våre inviterte kunder og samarbeidspartnere koste seg med spennede innlegg fra engasjerte og kunnskapsrike foredragsholdere.

Les mer...
1 2 3 4 5 Neste »