Vannkunsten i Bispevika er kåret til ÅRETS BYGG!

Publisert: 23. June, 2022

Juryen hadde en svært krevende oppgave med å kåre vinneren av Årets Bygg. De begrunner blant annet med følgende: En særegen utforming, plassering, og det at prosjektet i seg selv har blitt en attraksjon var avgjørende for utvelgelse blant flere kvalifiserte finalister. 

Svært godt samarbeid med byggherre, entreprenør, arkitekt og andre tekniske rådgivere

Prosjekteringsteamet hos Dr.techn.Olav Olsen ser tilbake på et svært godt samarbeid med andre rådgivere og arkitekt (Tegnestuen Vandkunsten). I alle faser av prosjekteringen har samarbeidet bidratt til at prosjektet har vært en suksess sier Knut-Ola Lunde, prosjektdirektør i Olav Olsen.  Han legger til at en svært engasjert byggherre (Oslo S.Utvikling) som ønsket å utfordre de konvesjonelle byggemetodene for å få spenstige innslag i leilighetsmiksen i Oslo sentrum, helt klart har bidratt til at prosjektet er blitt Årets Bygg. 

Kaikonstruksjoner og bæresystem 

Dr.techn. Olav Olsen har hatt ansvaret for å prosjektere kjellerkonstruksjonene, kaikonstruksjonene og bæresystemet i de 9 husene. Magnus Engseth, leder for forretningsområde bygg i Olav Olsen, trekker frem det innovative arbeidet med stålfiberarmert betong som ble gjort i samarbeid med entreprenør AF, og legger til at dette har vært et viktig suksesskriterium for å levere slanke og kostnadseffektive strukturer, samtidig som man ivaretok det store vanntrykket. Resultatet ble en tilnærmet rissfri konstruksjon som igjen har sørget for at kjelleren har vært helt vanntett. 

I overbygget møtte vi på andre utfordringer med den spesielle geometrien som har gitt mange unike forbindelsespunkter. Det har vært utfordrende, men spennende, å jobbe med løsninger som både ivaretok kravet om god økonomi og rasjonell fremdrift, samtidig som det arkitektoniske uttrykket skulle bevares avslutter Engseth.

 

For ytterligere informasjon om vårt arbeidet i Bispevika, ta gjerne kontakt med Magnus Engseth, leder av forretningsområde bygg, på mail men@olavolsen.no