Dr.techn. Olav Olsen blir multidisipline

Publisert: 6. September, 2021

Høsten 2020 ble Dr.techn. Olav Olsen AS (Olav Olsen) en del av Artelia Group, et ingeniørselskap med tilstedeværelse i 40 land, over 6000 ansatte og hovedkontor i Frankrike. Artelia eier også det danske rådgiverselskapet MOE.  Som en naturlig utvikling av samarbeidet vil nå MOE’s rådgivere i Norge inngå i den daglige driften og dermed utvide Olav Olsens tjenestetilbud med Elektrofag, VVS, miljø- og energiteknikk.

«Det er et spennende, men naturlig, neste skritt i vår utvikling å kunne tilby en større bredde av ingeniørfagligkompetanse med utgangspunkt i vår posisjon som et av landets ledende fagmiljøer innen bygge- og konstruksjonsteknikk» sier Olav Weider, administrerende direktør i Olav Olsen.  «Ved å kunne tilby et komplett teknisk prosjekteringsteam ønsker vi å skape merverdi for våre kunder og å ytterligere styrke vår konkurransesituasjon.  Vi har allerede sett at vi gjennom tilgang til Artelias kompetanse i andre fagfelt enn våre har kvalifisert oss for prosjekter vi ellers ikke kunne ha tatt på oss.» 

Sammenslåingen er utelukkende tatt godt i mot hos de ansatte i Olav Olsen og Moe Norge, og en som gleder seg over å nå kunne jobbe i et flerfaglig miljø er Jespher Simonsen, avdelingsleder Elektro i Moe Norge. Jespher har lang og variert erfaring fra bransjen og sier at den viktigste faktoren for hans tiltredelse i sin nåværende stilling var at Moe Norge og OO skulle bli et multidisiplint selskap. "Dr. techn. Olav Olsen har mange spennende prosjekt hvor vi kan bidra med vår tekniske fagkompetanse. Det at størrelsen på det norske samarbeidet ikke er av gigantiske proporsjoner medførte at valget ble enkelt" sier Jespher, og føyer til: "Det å få være med på en reise hvor vår kompetanse skal bidra til spennende arbeidsoppgaver i et multidisiplint arbeidsmiljø, var helt klart avgjørende for mitt valg av arbeidssted"