Offisiell åpning av Universitetskryssets nye gangbru.

Publisert: 17. February, 2023

Torsdag denne uken var det høytidelig åpning av gang- og sykkelbrua i tilknytning til Livsvitenskapsbygget. En viktig forbindelse i et område med svært mye trafikk. Oslos ordfører Marianne Borgen stod for den offisielle åpningen. 

Dr.techn. Olav Olsen, med ansvar for geoteknikk, konstruksjon og prosjekteringsgruppeledelse, har sammen med underrådgivere Dronninga landskap, MOE Danmark, Niras Norge, Ing. Rasmussen og Strand og  ViaNova, bistått totalentreprenør HAB Construction AS i samspillsfasen i 2020, som resulterte i utførelsen av oppdraget, og den etterfølgende detaljprosjekteringsfasen som begynte våren 2021. Teknisk godkjenning og byggestart var i mars 2022, og offisiell åpning av brua var 16.februar iår. 

HAB Construction AS har vært totalentreprenør på denne brua, på oppdrag fra HENT og Statsbygg i tilknytning nye Livsvitenskapsbygget på UiO. Broen er 170 meter lang og 7,5 meter bred og inngår som en del av de kravene Statsbygg har satt i forbindelse med oppføringen av Livsvitenskapsbygget. 

Les mer om utbyggingsprosjektet på STATSBYGG sine hjemmesider.

Foto: Dr.techn. Olav Olsen