Foto: bygg.no

Vi gratulerer Oslo kommune med ferdigstillelse av Nye Jordal Amfi

Publisert: 13. October, 2020

Fredag før høstferien kunne Oslo kommune åpne byens nye storstue for ishockey, Nye Jordal Amfi. Et flott bygg etter nåtidens krav med tidsriktige fasiliteter både for utøvere, publikum og media. Prosjektet har også vært en av landets første fossilfrie byggeplasser og bygget er prosjektert og bygget etter passivhusstandard,

"Det har vært et utmerket samarbeid med entreprenør, NCC Norge, arkitekt, Hille Melbye Arkitekter og de andre prosjekterende i ulike fagdisipliner.  Vi har sammen levert et prosjekt som skal være arena for både bredde og toppidrett i lang tid fremover" sier Jon Børge Stette, prosjektdirektør i Dr.techn. Olav Olsen AS. I tillegg til å være rådgivere på konstruksjon og geoteknikk, har Dr.techn. Olav Olsen  hatt komplett prosjekteringsledelse og koordinering av tekniske fag. Stette sier videre at til tross for utfordrende grunnforhold og flere forsinkelser underveis har vært en glede å jobbe med dette viktige prosjektet, ikke bare for kommunen som oppdragsgiver, men også for norsk isidrett. 

Hallen har plass til 5500 tilskuere og er hjemmearena for Vålerenga Hockey. Hallen har en isflate på 61x26 meter, som er standard i amerikanske NHL.

Mer info om prosjektet på Oslo kommunes hjemmesider