Kompetanseutvikling fra første dag!

Publisert: 14. February, 2020

Dr.techn.Olav Olsen har hatt et år med god vekst og positiv utvikling i 2019. Vi har gjennom året ansatt 17 nye medarbeidere, nyutdannede og erfarne, fordelt på Lysaker og Trondheim.


Vi har investert mye i teknologi og kompetanseutvikling, og bygget opp vår avdeling for geoteknikk. Året har vært spennende med positiv utvikling for alle våre forretningsområder.  Gjennomgående i alle våre prosjekter gjenspeiles vår visjon kompetanse, verdiskaping og engasjement. En av våre nye kollegaer, Karoline Bakken, utdannet fra Marinteknikk ved NTNU, startet i Olav Olsen i august i fjor og liker seg veldig godt på jobb. Etter å ha vært på bedriftspresentasjon tidlig i studiet ble hun fascinert over bredden av prosjekter firmaet jobbet med og hvordan de fremsto ekstremt kompetente på konstruksjoner, i kombinasjon med et svært godt sosialt miljø.

«Da jeg senere valgte marine konstruksjoner på studiet var ikke veien lang via sommerjobb til å søke fast jobb i Olav Olsen, og som nyansatt har jeg blitt ekstremt godt tatt imot.  Etter en uke ble alle de nyansatte kastet rett ut i hvert sitt prosjekt som jeg synes var veldig kult!  Det er jo tross alt i prosjekt man lærer. Jeg opplevde å bli utfordret med spennende oppgaver slik at jeg fikk både utfordringer og mestringsfølelse hver eneste dag. På det sosiale plan har det vært utrolig bra. Jeg tror ikke jeg har hørt om andre bedrifter med like mye sosialt som hos oss. Jeg har vært med på masse gøy som lønningspils, fjelltur, sportsarrangementer, bingo, julebord, hyttetur og mye mer. Det er en fin størrelse på bedriften så det er lett å bli kjent med folk, og en egen gruppe for de unge i bedriften som arrangerer masse moro» sier Karoline.

«Jeg opplever at alle er hjelpsomme og det er lett å spørre om hjelp, firmaets verdier gjenspeiler de prosjektene vi jobber med, og jeg synes vi gjennom våre oppdrag viser engasjement, både for samfunnet gjennom prosjekter innen for eksempel fornybar energi og forskning, men også at de som jobber her er opptatt av prosjektene de jobber i.  Å jobbe med så engasjerte folk gjør at det blir mange interessante faglige (og noen ganger ikke-faglige) diskusjoner, og det gjør at det er gøy å komme på jobb hver dag» avslutter Karoline.

Erik B. Holm, direktør teknologi og teknologiutvikling i firmaet er svært fornøyd med sine nye kollegaer: «De yngste ansatte er en veldig viktig ressurs for oss fra dag 1.  Med deres iver etter å komme i gang, deres entusiasme og læringsevne, er de med på å bygge bro mellom generasjonene i firmaet, og de er rett og slett en vitamininnsprøyting til hele organisasjonen.  Derfor legger vi også stor vekt på en rask kompetanseutvikling gjennom traineeopplegg, prosjektoppgaver og kursing. Vi synes også det er svært hyggelig at tidligere ansatte finner veien tilbake til oss etter å ha jobbet andre steder en periode. Slik befester vi vår målsetting om å være en attraktiv og inkluderende arbeidsgiver med høyt kompetansenivå» avslutter Holm.