Sterk rekruttering også under pandemien

Publisert: 5. October, 2021

Til tross for situasjonen vi har vært igjennom, og begrensede muligheter for å møtes ansikt til ansikt har selskapet hatt vekst og ansatt like mange ingeniører som vi gjør i «vanlige» år. Det å bli kjent på denne måten stiller store krav til de som er nye hos oss, og for så vidt også til de som skal ta dem i mot og følge dem opp. 

"Det er ikke alle som ville taklet dette på en så god måte, men vi ser at samtlige er godt i gang i mange spennende oppdrag og ser ut til å trives svært godt hos oss" sier Olav Weider, administrerende direktør i Olav Olsen, og legger til: "Nye ansatte bringer med seg ny kompetanse og nye perspektiver og bidrar derfor til videreutviklingen av selskapet på lik linje med at selskapet bidrar til deres utvikling".

I en svært utfordrende tid har vi ønsket å kunne tilby trygge og forutsigbare jobber og ser nå at vårt fokus på jevnlig annonsering på vår egen karriereside (LINK), i våre kanaler i sosiale medier, eller tilstedeværelse på rekrutteringsmesser og bedriftspresentasjoner ved NTNU har gitt oss mange og svært kompetente søkere.  Både nyutdannede og de med lengre erfaring fra bransjen har sett på OO som en attraktiv og spennende arbeidsgiver.

Etterspørselen i markedet og vår strategi om å bli multidisipline har også ført til at vi nå har bygget opp en egen avdeling for geoteknisk prosjektering med flere dyktige medarbeider.  Helt nytt av året er to rådgivere knyttet til miljøundersøkelser og miljørådgivning. Disse har en bakgrunn som er litt annerledes enn de som vanligvis søker hos oss, men en viktig brikke i å kunne tilby komplett geoteknisk prosjektering.