Risenga ishall. Byggeplassbilde fra Backe Stor-Oslo

Den nye ishallen på Risenga i Asker tar form

Publisert: 27. January, 2021

Byggingen av Risenga ishall i Asker er godt igang med planlagt ferdigstillelse i starten av 2022 for at Frisk Asker, med sitt eliteserielag, juniorlag og breddeidrett, Asker skøyteklubb og Asker kunstløpklubb vil kunne ta i bruk den nye arenaen.

Dr.techn. Olav Olsen har som ansvarlig RIB i forprosjekt- og detaljprosjekt hatt ansvaret for fundamentering, betong i kjeller, samt isbanedekke. Løsningen innebefatter fiberarmert bunnplate, stålkjernepeler, 3D-armering og grensebetingelser mot prefab. Sammen med entrenprenør Backe Stor-Oslo, arkitektene fra JOB Arkitekter og de andre tekniske rådgiverne, har oppdragsgiver Asker kommune her vært en engasjert og viktig medspiller i samspillsentreprisen.

Ishallen er en del av oppgraderingen og utbyggingen av hele Risenga området i Asker og hallen er ment å huse dobbelt så mange tilskuere som dagens Askerhallen. Hallen bygges etter NHL standard.

Vi har lånt denne videoen fra FRISK ASKERS LINKEDIN-SIDE - her får du et fint innblikk i byggeprosjektet og hvordan det blir når prosjekter er ferdigstilt. 

Illustrasjoner i artikkel: JOB Arkitektur