Prisdryss på BM-dagen på NTNU

Publisert: 4. November, 2022

Nyskapingsprisen "Den frie tanke" for studenter ved NTNU skal oppmuntre og inspirere potensielle og fremtidige medarbeidere i byggenæringen til å utvikle kreative løsninger som bidrar til og utvikle vårt fagfelt og samfunnet på en god måte. Prisen deles bare ut det året der er verdige vinnere.

Under årets BM-dagen ble prisen gitt til Magnus Kornelius Sæland og Øystein Morken Linde for deres arbeid med å studere effekten av forskjellige dempingsmetoder på utmattingsskade på vind-fundamenter offshore. Både monopeler og jacket-strukturer har blitt vurdert, og man har spesielt inkludert effekten på demping av interaksjon mellom jorda og konstruksjonene. Masteroppgavens tittel: Estimating modal damping due to hysteric soil behaviour and its effect on fatigue response of offshore wind structures on jackets and monopiles. 

Vi gratulerer også vår kollega Olav Guddal som ble tildelt prisen for masteroppgaven: Comparison of Methods for Automatic Modal Analysis. Oppgaven har sammenlignet to forskjellige metoder for automatiske modalanalyse som kan benyttes for å kontinuerlig hente ut egenskapene til konstruksjoner for målinger. Resultatet av analysene kan benyttes på mange bruks områder innen konstruksjoner som benyttes på både vei og bane, som utvikling og oppdateringer av digitale tvillinger, verifikasjon av design og tilstandsovervåking. Prisen ble delt ut av Statens Vegvesen, her representert ved Trond Michael Andersen, avdelingsdirektør for teknologi og utvikling. 

 

Vi gratulerer prisvinnerne og ønsker lykke til videre i arbeidslivet.