header

Aktuelt

OO på vinnerlaget i innovasjonskonkurransen om Ulven-utbyggingen!

Foruten Veidekke Entreprenør, består teamet av LPO Arkitekter, YSA Design, Stema Rådgivning, Dr.techn. Olav Olsen, Rambøll, Brekke & Strand Akustikk, Erichsen & Horgen og NGI.  Dette er et av OBOS' største utbyggingsprosjekt noensinne. OBOS og Veidekke setter nå i gang arbeidet med å forberede det første delfeltet for salg.  

Les mer...

Praktbygg i Oslo sentrum gjenoppstår

Kongensgate 21 i Oslo sentrum, også kjent som Telegrafbygningen, og omtalt som et av hovedverkene i Norsk arkitektur, tegnet av rådhusarkitektene Arneberg og Poulsson.

 

Les mer...

Innovasjonspris for ShellDesign

ShellDesign, Dr.techn.Olav Olsens egenutviklede beregningsprogram for armerte betongkonstruksjoner, ble tildelt innovasjonsprisen under HPC/CIC-konferansen i Tromsø 6.-8. mars. Prisen ble tildelt i kategorien «Structural Performance», og juryen omtaler ShellDesign som «neste generasjons beregningsverktøy». 

Les mer...

Storkontrakt til OO og Niras på E16

Niras Norge skal stå for anbudet til totalentreprisen, og være byggherre-rådgiver på prosjektet. Den nye veien blir cirka 14 kilometer lang, og ordren omfatter to motorveikryss og 13 broer, inkludert to større broer som forventes utført i fritt frembygg.

 

Les mer...

Løsningen for offshore vindturbiner

Hvorfor kan vi ikke bygge fundamenter for offshore vindturbiner som kan gjenbrukes? spør seksjonsleder for fornybar industri i Dr.techn.Olav Olsen, Trond Landbø.  (Artikkel er på engelsk)

 

Les mer...

Skatteetaten til BREEAM-NOR-Very good standard bygg i Moss

Bygget er tegnet av MAD arkitekter, og og det lagt stor vekt på arkitektonisk utforming og kvaliteter. Fasaden består i hovedsak av glass og metall som reflekterer den sterke industrihistorien som er knyttet til området. Dr.techn.Olav Olsen er ansvarlig konstruksjonsteknikk.

Les mer...